Fonzz in de klas

Van kunstkluns tot rasechte kunstenaar

Creativiteit is een vaardigheid die steeds belangrijker wordt in onze snel veranderende wereld. Toch?! 

Mijn kennis en inspiratie delen met de kinderen in de klas... daar word ik écht blij van!
Daarom bied ik graag workshops aan op jouw school. Met meer dan 17 jaar ervaring in het lesgeven en workshops geven, deel ik met plezier mijn passie!

De klas is daarvoor dé ideale omgeving. Maar ontbreekt het jou (of jouw team) wel eens om weer op zoek te gaan naar creatieve inspiratie? Want oh ja... die reken- en taalles, die moet ook dringend nog eens wat opgefrist worden. En ja er ligt nog een stapel verbeterwerk... I know... ik stond zelf 16 jaar voor de klas en weet dus perfect dat sommige taakjes op het to do-lijstje er wel eens durven over te schieten...

Awel... en net daarom (met tonnen ervaring als leerkracht plastische opvoeding) ben ik daar dan om jou en jouw klas creatief te inspireren. 

Ofwel kies je ervoor om zelf naar een nascholing te komen in mijn atelier. Waar we een ganse dag de handen uit de mouwen steken en zelf heel concreet aan de slag gaan. Zo ga jij 's avonds geïnspireerd naar huis, met een massa aan meteen bruikbare opdrachten om de volgende dag al uit te voeren in jouw klas.


Mijn tarieven zijn als volgt: €450 excl. BTW voor een volledige dag begeleiding en €290 excl. BTW voor een halve dag.

Wist je trouwens dat je met behulp van het dynamoPROJECT van cultuurkuur.be het mogelijk is om subsidie te ontvangen tot wel €2000 voor een creatief schoolproject.
Wanneer jullie ervoor kiezen om met mij samen te werken, help ik je heel graag bij het aanvraagproces.


Hieronder vind je een aanbod van wat allemaal mogelijk is. Dit zijn de 'kant-en-klare' workshops. 

Stap in de wereld van Christie van der Haak en ontdek de prachtige mix van geometrische en organische vormen en patronen, zwart-wit contrast en levendige complementaire kleuren. 

Tijdens deze workshop leren je leerlingen de kenmerken van Christie's werk kennen, haar technieken en hoe ze deze in hun eigen werk kunnen toepassen. We maken ook kennis met andere kunstenaars die gebruik hebben gemaakt van geometrische vormen en patronen, en leren hoe je een levendige compositie kunt creëren met complementaire kleuren. Wat kan je concreet allemaal verwachten:

👉 Introductie tot het werk van Christie van der Haak.
👉 Oefenen met geometrische vormen en patronen.
👉 Oefenen met organische vormen en patronen.
👉 Gebruik van zwart-wit.
👉 Gebruik van complementaire kleuren.
👉 Combineren van alle technieken.

Discipline: Beeldende kunsten

Leeftijd: 6-9     9-12

Duur: dagdeel (2-3u)

Deelnemers: Max. 15 deelnemers

Prijs: €290 per dd


Monoprinting is een andere druktechniek waarbij kinderen kunnen experimenteren met verschillende kleuren en lagen om unieke ontwerpen te creëren.

Het gebruik van bakpapier voor drukken is een eenvoudige, maar effectieve manier om kinderen te laten experimenteren met druktechnieken.

Kies je ervoor mij een halve dag in te plannen? Dat kan in een straal van 20 km van Kalmthout.
Kilometervergoeding: €0,40/km vanuit Kalmthout.

Is jouw school verder weg?
Dan kom ik heel graag voor 2 dagdelen/dag.
Kilometervergoeding: €0,40/km vanuit Kalmthout.

In deze workshop verkennen we verschillende druktechnieken, waaronder gelliplates, monoprinting, drukken met bakpapier en nog veel meer.
De nadruk ligt op experimenteren en ontdekken, zodat kinderen de vrijheid hebben om hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen en te verkennen.

Gelliplates zijn een fantastische manier om afdrukken te maken van verschillende texturen en vormen. Door het gebruik van verf, stempels en andere materialen kunnen kinderen hun eigen unieke ontwerpen maken en ervaren hoe deze afdrukken tot stand komen.

We maken tijdens deze workshop een éénmalige druk met gelyplates. Je kan hier meerdere lagen aangeven en de afdrukken gebruiken in kaarten of collages.

Discipline: Beeldende kunsten

Leeftijd: 6-9    9-12

Duur: dagdeel (2-3u)

Deelnemers: Max. 15 deelnemers

Prijs: €290 per dagdeel

Deze workshop druktechnieken in de klas is perfect voor kinderen van alle leeftijden en ervaringsniveaus.

Laat uw leerlingen hun creatieve vaardigheden ontwikkelen en experimenteren met druktechnieken. Bij Fonzz geloven we dat creativiteit en expressie belangrijk zijn voor de ontwikkeling van kinderen en we zijn toegewijd aan het bieden van de best mogelijke ervaring voor uw kinderen. 


Kunst komt in vele vormen en maten, van schilderijen tot beeldhouwwerken en nog veel meer. Abstracte kunst is een speciale soort kunst waarbij de kunstenaar zijn of haar gevoelens en ideeën op een niet-realistische manier uitdrukt. 

In plaats van het schilderen van dingen die we in het echte leven zien, zoals bomen of mensen, gebruiken abstracte kunstenaars kleuren, vormen en lijnen om iets anders te creëren.

Duik in de Kleurrijke Wereld van Abstracte Kunst!

Tijdens deze workshop staat experimenteren zonder twijfel centraal:
Ik stel verschillende eilandjes met verschillende technieken met en zonder penselen: tamponneren, vliegenmepper, rolletjes… 

Wist je dat er veel beroemde abstracte kunstenaars zijn? Eén daarvan is Wassily Kandinsky, een kunstenaar die vormen en kleuren gebruikte om emoties uit te drukken. Zijn schilderijen lijken soms op muziek, met golven van kleur en beweging. Er is ook Piet Mondriaan, een kunstenaar die rechte lijnen en primaire kleuren gebruikte om evenwichtige composities te maken. Zijn kunstwerken lijken op een puzzel van kleurrijke vakjes.

👉 Wel, laten we samen aan de slag gaan tijdens deze boeiende workshop!

Stel je voor dat je een schilderij maakt waarin je je vrolijk voelt. Misschien gebruik je felle kleuren zoals geel, roze en blauw om dat gevoel van vreugde over te brengen. Of misschien gebruik je golvende lijnen en ronde vormen om een gevoel van beweging en plezier te creëren. 

Het leuke aan abstracte kunst is dat er geen goede of foute manier is om het te doen. Het gaat erom je eigen creativiteit te gebruiken en te experimenteren met verschillende vormen en kleuren.

Sommige abstracte kunstwerken kunnen er een beetje gek uitzien, alsof er geen duidelijke vormen of figuren zijn. Maar weet je wat? Dat is juist het spannende eraan! Abstracte kunst geeft ons de vrijheid om onze verbeelding te gebruiken en onze eigen betekenissen te vinden. Het kan voor iedereen iets anders betekenen. Misschien zie je een dansende regenboog in een wirwar van lijnen, of voel je de rust van een stille oceaan in een mix van kleuren.

Kies je ervoor mij een halve dag in te plannen? Dat kan in een straal van 20 km van Kalmthout.
Kilometervergoeding: €0,40/km vanuit Kalmthout.

Is jouw school verder weg? Dan kom ik heel graag voor 2 dagdelen/dag.
Kilometervergoeding: €0,40/km vanuit Kalmthout.

Discipline: Beeldende kunsten

Leeftijd: 6-9   9-12

Duur: dagdeel (2-3u)

Deelnemers: Max. 15 deelnemers

Prijs: €290 per dagdeel


Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en creatief. Ze zijn voortdurend op zoek naar manieren om te ontdekken en te verkennen. Een geweldige manier om deze creativiteit te stimuleren, is door hen te laten kennismaken met nieuwe materialen en technieken waarmee ze kunnen experimenteren en creëren.

Wanneer kinderen nieuwe creatieve materialen en technieken ontdekken, worden hun zintuigen geprikkeld en worden ze uitgedaagd om hun verbeeldingskracht te gebruiken. Het geeft hen de mogelijkheid om te experimenteren en te leren op een manier die anders niet mogelijk zou zijn. Dit resulteert in prachtige kunstwerken en creatieve projecten die hun zelfvertrouwen vergroten en hun gevoel van voldoening versterken.

Bovendien biedt het werken met nieuwe materialen en technieken kinderen de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Ze leren hoe ze verschillende materialen kunnen gebruiken, hoe ze verschillende technieken kunnen toepassen en hoe ze verschillende kleuren en texturen kunnen combineren. Dit kan hen helpen bij het ontwikkelen van hun fijne motoriek, hun hand-oog coördinatie en hun ruimtelijke inzicht.

Door hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen, leren kinderen om anders te denken en oplossingen te vinden voor problemen op een unieke manier. Dit kan hen helpen bij het ontwikkelen van hun probleemoplossende vaardigheden en kan ook hun leervermogen verbeteren.

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met het fascinerende thema van dromen. We bieden twee grote thema's aan waaruit je kan kiezen: verschillende experimentele schilderstechnieken en het creëren van 3D-droombeelden.

Tijdens het eerste deel van de workshop gaan we experimenteren met verschillende schilderstechnieken om onze droombeelden tot leven te brengen op grote vaandels. Voor de oudere kinderen bieden we de mogelijkheid om gedichten te schrijven die op hun vaandels komen te staan. We gaan volledig out of the box denken en experimenteren met allerlei creatieve technieken en materialen om onze droombeelden tot leven te brengen.

In het tweede deel van de workshop gaan we échte droomfiguren maken in 3D. We brengen een breed scala aan materialen mee zodat we voluit kunnen gaan creëren en onze verbeelding de vrije loop kunnen laten gaan.

Aan het einde van de dag hebben we een prachtige tentoonstelling van alle creaties die we hebben gemaakt. Dit kan worden getoond aan andere kinderen op school en/of aan ouders.

Deze workshop is perfect om kinderen te stimuleren om te experimenteren met verschillende creatieve technieken en materialen en om hun verbeelding en creativiteit te ontwikkelen. De workshop kan ook voor een halve dag geboekt worden, waarbij je kan kiezen tussen de schilderstechnieken of de 3D-droomfiguren.

Schrijf je in voor deze creatieve workshop en laat je verbeelding de vrije loop gaan!

Discipline: Beeldende kunsten

Leeftijd:  6-9    9-12

Duur: dagdeel (2-3u)

 Deelnemers: Max. 15 deelnemers

Prijs: €290 per dagdeel, €400 per dag

 

Kies je ervoor mij een halve dag in te plannen?
Dat kan in een straal van 20 km van Kalmthout.
Kilometervergoeding: €0,40/km vanuit Kalmthout.

Is jouw school verder weg? Dan kom ik heel graag voor 2 dagdelen/dag. 
Kilometervergoeding: €0,40/km vanuit Kalmthout.

Getriggerd door deze workshops? Whoop whoop!

Neem snel contact met me op
en ge zult zien... ge gaat er geen spijt van hebben hoor 😊.

Ik maak heel graag een workshop op maat van jouw behoeften. 
Vul gewoon even jouw gegevens hieronder in en ik neem spoedig contact met je op, zodat we samen de mogelijkheden bekijken.