Fonzz in de klas

Van kunstkluns tot rasechte kunstenaar

Creativiteit is een vaardigheid die steeds belangrijker wordt in onze snel veranderende wereld. Toch?!

Nieuwe ideeën ontwikkelen, problemen oplossen en je kunnen aanpassen aan nieuwe situaties zijn dezer dagen meer dan ooit cruciaal voor succes in de huidige samenleving. Net daarom is het van groot belang om kinderen al op jonge leeftijd te stimuleren in hun creativiteit. 

De klas is daarvoor dé ideale omgeving. Maar ontbreekt het jou (of jouw team) wel eens om weer op zoek te gaan naar creatieve inspiratie? Want oh ja... die reken- en taalles, die moet ook dringend nog eens wat opgefrist worden. En ja er ligt nog een stapel verbeterwerk... I know... ik stond zelf 16 jaar voor de klas en weet dus perfect dat sommige taakjes op het to do-lijstje er wel eens durven over te schieten...

Awel... en net daarom (met tonnen ervaring als leerkracht plastische opvoeding) ben ik daar dan om jou en jouw klas creatief te inspireren. 

Ofwel kies je ervoor om zelf naar een nascholing te komen in mijn atelier. Waar we een ganse dag de handen uit de mouwen steken en zelf heel concreet aan de slag gaan. Zo ga jij 's avonds geïnspireerd naar huis, met een massa aan meteen bruikbare opdrachten om de volgende dag al uit te voeren in jouw klas.


Hieronder vind je een aanbod van wat allemaal mogelijk is. Dit zijn de 'kant-en-klare' workshops. 

Stap in de wereld van Christie van der Haak en ontdek de prachtige mix van geometrische en organische vormen en patronen, zwart-wit contrast en levendige complementaire kleuren. 

Tijdens deze workshop leren je leerlingen de kenmerken van Christie's werk kennen, haar technieken en hoe ze deze in hun eigen werk kunnen toepassen. We maken ook kennis met andere kunstenaars die gebruik hebben gemaakt van geometrische vormen en patronen, en leren hoe je een levendige compositie kunt creëren met complementaire kleuren. Wat kan je concreet allemaal verwachten:

👉 Introductie tot het werk van Christie van der Haak.
👉 Oefenen met geometrische vormen en patronen.
👉 Oefenen met organische vormen en patronen.
👉 Gebruik van zwart-wit.
👉 Gebruik van complementaire kleuren.
👉 Combineren van alle technieken.

Discipline: Beeldende kunsten

Leeftijd: 6-9 9-12

Duur: dagdeel (2-3u)

Deelnemers: Max. 15 deelnemers

Prijs: €290 per dd

Monoprinting is een andere druktechniek waarbij kinderen kunnen experimenteren met verschillende kleuren en lagen om unieke ontwerpen te creëren.

Het gebruik van bakpapier voor drukken is een eenvoudige, maar effectieve manier om kinderen te laten experimenteren met druktechnieken.

Kies je ervoor mij een halve dag in te plannen? Dat kan in een straal van 20 km van Kalmthout.
Kilometervergoeding: €0,40/km vanuit Kalmthout.

Is jouw school verder weg? Dan kom ik heel graag voor 2 dagdelen/dag.
Kilometervergoeding: €0,40/km vanuit Kalmthout.

In deze workshop verkennen we verschillende druktechnieken, waaronder gelliplates, monoprinting, drukken met bakpapier en nog veel meer.
De nadruk ligt op experimenteren en ontdekken, zodat kinderen de vrijheid hebben om hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen en te verkennen.

Gelliplates zijn een fantastische manier om afdrukken te maken van verschillende texturen en vormen. Door het gebruik van verf, stempels en andere materialen kunnen kinderen hun eigen unieke ontwerpen maken en ervaren hoe deze afdrukken tot stand komen.

Discipline: Beeldende kunsten

Leeftijd: 6-9 9-12

Duur: dagdeel (2-3u)

Deelnemers: Max. 15 deelnemers

Prijs: €290 per dd

Deze workshop druktechnieken in de klas is perfect voor kinderen van alle leeftijden en ervaringsniveaus.

Laat uw leerlingen hun creatieve vaardigheden ontwikkelen en experimenteren met druktechnieken. Bij Fonzz geloven we dat creativiteit en expressie belangrijk zijn voor de ontwikkeling van kinderen en we zijn toegewijd aan het bieden van de best mogelijke ervaring voor uw kinderen. 


Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en creatief. Ze zijn voortdurend op zoek naar manieren om te ontdekken en te verkennen. Een geweldige manier om deze creativiteit te stimuleren, is door hen te laten kennismaken met nieuwe materialen en technieken waarmee ze kunnen experimenteren en creëren.

Wanneer kinderen nieuwe creatieve materialen en technieken ontdekken, worden hun zintuigen geprikkeld en worden ze uitgedaagd om hun verbeeldingskracht te gebruiken. Het geeft hen de mogelijkheid om te experimenteren en te leren op een manier die anders niet mogelijk zou zijn. Dit resulteert in prachtige kunstwerken en creatieve projecten die hun zelfvertrouwen vergroten en hun gevoel van voldoening versterken.

Bovendien biedt het werken met nieuwe materialen en technieken kinderen de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Ze leren hoe ze verschillende materialen kunnen gebruiken, hoe ze verschillende technieken kunnen toepassen en hoe ze verschillende kleuren en texturen kunnen combineren. Dit kan hen helpen bij het ontwikkelen van hun fijne motoriek, hun hand-oog coördinatie en hun ruimtelijke inzicht.

Door hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen, leren kinderen om anders te denken en oplossingen te vinden voor problemen op een unieke manier. Dit kan hen helpen bij het ontwikkelen van hun probleemoplossende vaardigheden en kan ook hun leervermogen verbeteren.


Welkom bij onze creatieve workshop in de klas! Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met het fascinerende thema van dromen. We bieden twee grote thema's aan waaruit je kan kiezen: verschillende experimentele schilderstechnieken en het creëren van 3D-droombeelden.

Tijdens het eerste deel van de workshop gaan we experimenteren met verschillende schilderstechnieken om onze droombeelden tot leven te brengen op grote vaandels. Voor de oudere kinderen bieden we de mogelijkheid om gedichten te schrijven die op hun vaandels komen te staan. We gaan volledig out of the box denken en experimenteren met allerlei creatieve technieken en materialen om onze droombeelden tot leven te brengen.

In het tweede deel van de workshop gaan we échte droomfiguren maken in 3D. We brengen een breed scala aan materialen mee zodat we voluit kunnen gaan creëren en onze verbeelding de vrije loop kunnen laten gaan.

Aan het einde van de dag hebben we een prachtige tentoonstelling van alle creaties die we hebben gemaakt. Dit kan worden getoond aan andere kinderen op school en/of aan ouders.

Deze workshop is perfect om kinderen te stimuleren om te experimenteren met verschillende creatieve technieken en materialen en om hun verbeelding en creativiteit te ontwikkelen. De workshop kan ook voor een halve dag geboekt worden, waarbij je kan kiezen tussen de schilderstechnieken of de 3D-droomfiguren.

Schrijf je in voor deze creatieve workshop en laat je verbeelding de vrije loop gaan!

Discipline: Beeldende kunsten

Leeftijd:  6-9    9-12

Duur: dagdeel (2-3u)

 Deelnemers: Max. 15 deelnemers

Prijs: €290 per dd

 

Kies je ervoor mij een halve dag in te plannen? Dat kan in een straal van 20 km van Kalmthout.
Kilometervergoeding: €0,40/km vanuit Kalmthout.

Is jouw school verder weg? Dan kom ik heel graag voor 2 dagdelen/dag. 
Kilometervergoeding: €0,40/km vanuit Kalmthout.

Getriggerd door deze workshops? Whoop whoop!

Neem snel contact met me op
en ge zult zien... ge gaat er geen spijt van hebben hoor 😊.

Ik maak heel graag een workshop op maat van jouw behoeften. 
Vul gewoon even jouw gegevens hieronder in en ik neem spoedig contact met je op, zodat we samen de mogelijkheden bekijken.