Vind jij het ook zo tof om steeds vernieuwende lessen te geven, maar bots je ook steeds op nascholingen waar vooral theorie wordt gegeven? Daar wil ik nu net graag verandering in brengen! fONZZ_ wil jullie laten kennismaken met oude en nieuwe technieken in een hedendaags jasje, die je zelf ook inoefent! Je kan ze de volgende dag gewoon meteen in je eigen lessen toepassen. Geen theorie, maar DOEN!  Want alles wat je zelf uitgeprobeerd hebt, breng je beter en gemakkelijker over. Op het einde van dag neem je werkjes mee naar huis die meteen dienst kunnen doen als didactisch materiaal en zijn jouw perfecte lesvoorbereiding.

NASCHOLINGEN LEERKRACHTEN (basis- en secundair)

wAAR?
Al deze nascholingen gaan door in het atelier van fONZZ_, Tulpenlaan 21, 2910 Kalmthout.


Dinsdag 16 november 2021 van 10-15u: nascholing 'Kunstzinnig textiel'

Vandaag gaan we onze creativiteit aanwakkeren a.d.h.v. textiel. Hoe maak je een collage met stof? Wat als je met losse stukken stof iets geheel anders gaat creëeren? Lukt het jou om een modern en futuristisch ontwerp te creëren?

Een dag lang gewapend met draad, stof, naald en schaar!

Prijs: €120 per persoon (inclusief materialen, broodjeslunch, tussendoortje, syllabus en aanwezigheidsattest.

Plaatsten zijn beperkt tot 6 deelnemers (Corona-proof)


Donderdag 2 december 2021 van 10-15u:
nascholing 'Creatieve denktechnieken om meteen aan de slag te gaan in jouw klas'

Zo vaak hoor ik van mensen dat ze 'niet creatief zijn'... Wist je dat je creativiteit kunt leren? Dat het niet aangeboren is. Je kan er stapje voor stapje in groeien. Deze wetenschap in gedachte houdend, wil het dus zeggen dat ook jouw leerlingen dit allemaal kunnen. Je moet ze gewoon de juiste tools aanreiken om te leren creatief denken.

Tijdens deze nascholing gaan we stapje voor stapje al doende zo'n proces aan. Ik heb heel korte en concrete oefeningen en opdrachtjes waarbij jouw creatief brein wordt getriggerd. Je zal merken dat deze manier van denken ook zeer makkelijk inzetbaar is in jouw klas.   

Prijs: €120 per persoon (inclusief materialen, broodjeslunch, tussendoortje, syllabus en aanwezigheidsattest)

Plaatsten zijn beperkt tot 6 deelnemers (Corona-proof)


Datum nog te bepalen: nascholing 'We kruipen een dagje in de wereld van Picasso'

De naam Pablo Picasso klinkt jou zeker niet onbekend in de oren. Picasso zal je vooral kennen als schilder. Maar wat misschien niet weet of niet meteen aan denkt is dat Picasso wel duizend fantastische sculpturen heeft gemaakt. Hij gebruikte hiervoor niet enkel de typische beeldhouwmaterialen zoals hout, steen of klei. Maar ook ijzer, ja zelfs papier en recyclage-spullen hoorden bij zijn favoriete materialen.

In deze workshop dompelen we ons onder in de wondere wereld van Picasso en onderzoeken we allerlei verschillende materialen en technieken.

Prijs: €120 per persoon (inclusief materialen, broodjeslunch, tussendoortje, syllabus en aanwezigheidsattest)

Plaatsten zijn beperkt tot 6 deelnemers (Corona-proof)