Schilderen buiten de lijntjes: De geheimen van experimenteel schilderen onthuld

15-03-2023

Hier zijn enkele basisprincipes om je op weg te helpen:

  1. Laat je creativiteit de vrije loop: Experimenteel schilderen is niet gebonden aan regeltjes of verwachtingen. Laat je geest vrij en schilder eender wat er in je opkomt.

  2. Experimenteer met materialen: Probeer verschillende soorten verf, borstels en schildertechnieken uit. Gebruik de niet klassieke materialen zoals sponsjes, wattenstaafjes en zelfs je vingers om unieke texturen te maken.

  3. Gooi het op het doek: Maak grote, snelle penseelstreken en laat de verf zijn eigen weg vinden op het doek. Wees niet bang om over het doek heen te spetteren of te druppelen.

  4. Werk in lagen: Bouw je schilderij op in lagen en voeg steeds meer details toe. Dit zorgt voor diepte en complexiteit in je werk. Maar vooral heel veel fun!

  5. Wees niet bang voor fouten: Fouten zijn geen problemen bij experimenteel schilderen. Als iets niet werkt, schilder er dan overheen en probeer iets nieuws.

  6. Luister naar je intuïtie: Je gevoel is je gids bij experimenteel schilderen. Volg gewoon je buikgevoel.

Experimenteel schilderen is een geweldige manier om je creativiteit te uiten en nieuwe dingen te ontdekken. Het is een uitlaatklep voor emoties en gevoelens en kan zelfs zeer therapeutisch zijn. Dus waar wacht je nog op? Pak je verfborstels en 3... 2... 1... START!

Pak je borstels en verf en laten we aan de slag gaan.

Als je denkt aan schilderen, denk je misschien aan het realistisch schilderen van één of ander klassiek stilleven of realistisch portret... Snap ik wel... Maar wat als ik je vertel dat er een andere manier van schilderen is? Een manier waarop je je creativiteit de vrije loop kunt laten, zonder je zorgen te maken over fouten of regeltjes? Wat denk je? Dat klinkt al helemaal anders hé?!

Welkom bij 'experimenteel schilderen'! Bij experimenteel schilderen draait alles om het loslaten van de controle en het omarmen van het onverwachte. 


Mocht je graag onder begeleiding experimenteel schilderen? Dat kan in de Fonzz duo workshop. Via deze link vind je alle verdere info hierover!