Het geheim achter het perfecte cadeau: DIY

09-03-2023

Cadeautjes maken is één van de meest creatieve en persoonlijke manieren om je BFF te laten weten dat je haar zooooooooooo graag ziet! Het laat zien dat je om jouw BFF geeft en bereid bent om tijd en moeite te investeren in het cadeau. Het is niet alleen een leuke activiteit, maar het biedt ook tal van voordelen voor zowel de ontvanger als de maker. In deze blog zullen we bespreken waarom het zo fijn is om zelf cadeautjes te maken en waarom het 3 keer feest is: bij het maken, het geven en het krijgen.Heb jij er al eens over gedacht om zelf cadeaus voor vriendjes hun verjaardag te laten maken door jouw oogappel?

Het geeft je de mogelijkheid om je creativiteit de vrije loop te laten en iets te creëren dat je eigen persoonlijke touch aan het geschenk geeft en het zo uniek en speciaal zal maken.
En het beste van alles is dat je vriendje of vriendinnetje zal weten dat je er echt moeite voor hebt gedaan om iets speciaals voor hen te maken.

Maar dat is nog niet alles!
Wist je dat het maken van zelfgemaakte cadeaus ook kan helpen om belangrijke sociale vaardigheden te ontwikkelen? Door je in te leven in wat je vriendje of vriendinnetje leuk vindt en wat bij hem of haar past, kun je je empathische vaardigheden versterken en beter leren communiceren.

En als we het hebben over cadeautjes geven, dan kunnen we niet vergeten te vermelden hoe blij en opgewonden je vriendje of vriendinnetje zal zijn wanneer hij of zij het cadeau opent. Zelfgemaakte cadeaus zijn niet alleen persoonlijk, maar kunnen ook heel verrassend zijn. Wie weet wat voor creatieve en grappige ideeën je hebt bedacht!

Dus de volgende keer dat jouw knutselbeest uitgenodigd wordt voor een verjaardagsfeestje, denk dan eens aan het maken van een zelfgemaakt cadeau. En vergeet niet, als het gaat om cadeautjes geven, is het niet de grootte van het cadeau dat telt, maar de liefde die erin gestoken is.

  1. Zelfgemaakte sieraden zoals armbanden (van kralen of touw, met bedeltjes), kettingen of oorbellen
  2. Een gepersonaliseerde notitieboekje met de naam van hun vriendje erop geschreven en eventueel wat tekeningen erin/
  3. Een eigen gemaakte fotoalbum met allemaal leuke foto's van hun avonturen samen
  4. Een potje met daarin een zelfgemaakte kaars en een klein briefje met een persoonlijke boodschap
  5. Een set gepersonaliseerde stickers met de naam van hun vriendje erop, die ze kunnen gebruiken om hun schoolspullen te versieren.
  6. Een handbeschilderde spiegel: ga op zoek naar een mooie spiegel (groot, klein, rond, vierkant... het maakt niet uit) bij je favoriete interieurwinkel, op je eigen zolder of in een tweedehandswinkel. Gevonden? Check, nu nog even op zoek naar een leuk patroon en je kan aan de slag. Ik gebruikte voor deze versie Poscastiften. Gebruik dus een permanente marker of acrylstift. Zorg er wel voor dat de spiegel goed schoon en droog is voordat je begint met tekenen. Laat de inkt vervolgens goed drogen voordat je de spiegel weer gebruikt of schoonmaakt. Het kan ook helpen om de tekening of tekst met haarlak te fixeren, zodat het nog langer blijft zitten.

  7. Een gepersonaliseerde mok: Verf een eenvoudige mok met acrylverf en schrijf de naam van je vriendje erop.

  8. Een zelfgemaakt knuffelbeest: Naai een eenvoudig knuffelbeest van stof en versier deze met lintjes, knopen en andere decoraties.

  9. Een zelfgemaakte telefoonhoes: Maak een leuke telefoonhoes van vilt, met de naam van je vriendje erop.

  10. Een zelfgemaakt schilderijtje: Maak een klein schilderijtje van karton en verf, eventueel met de initialen van je vriendje erop

Er zijn tal van creatieve ideeën die kinderen kunnen bedenken om hun vriendjes te verrassen op hun verjaardag of gewoon om te laten zien hoeveel ze om hen geven. Het belangrijkste is dat ze zich vrij voelen om te experimenteren met verschillende materialen en technieken en hun creativiteit de vrije loop laten. Veel knutselplezier!


Cadeautjes maken is een van de meest creatieve en persoonlijke manieren om je liefde en waardering te tonen aan de mensen om wie je geeft. Het is niet alleen een leuke activiteit, maar het biedt ook tal van voordelen voor zowel de ontvanger als de maker. In deze blog zullen we bespreken waarom het zo fijn is om zelf cadeautjes te maken en waarom het 3 keer feest is: bij het maken, het geven en het krijgen.

Allereerst is het maken van cadeautjes een creatieve en inspirerende activiteit die je uitdaagt om nieuwe vaardigheden te leren en je creativiteit te ontwikkelen. Het stelt je in staat om je eigen persoonlijke touch aan het geschenk te geven en het zo uniek en speciaal te maken. Door zelfgemaakte cadeaus te maken, heb je de vrijheid om te experimenteren met verschillende materialen, technieken en ontwerpen, waardoor je je eigen stijl en persoonlijkheid in het cadeau kunt verwerken.

Ten tweede is het geven van zelfgemaakte cadeautjes een bijzondere ervaring die de band tussen jou en de ontvanger kan versterken. Het cadeau is immers met liefde en aandacht gemaakt, en dat laat zien dat je om de ontvanger geeft en bereid bent om tijd en moeite te investeren in het cadeau. Het geeft de ontvanger ook het gevoel dat hij of zij speciaal is en dat jij hun persoonlijkheid en smaak hebt overwogen bij het maken van het cadeau.

Ten derde is het krijgen van zelfgemaakte cadeaus een feest op zich. Het is altijd spannend om een cadeau te krijgen, maar als het zelfgemaakt is, voel je de extra liefde en aandacht die eraan is besteed. Je voelt je speciaal en gewaardeerd, en het cadeau heeft een emotionele waarde die niet kan worden gekocht in de winkel.

Bovendien zijn er nog andere voordelen van het maken van zelfgemaakte cadeautjes. Het is vaak goedkoper dan het kopen van een cadeau, vooral als je al materialen hebt die je kunt gebruiken. Het is ook duurzamer en milieuvriendelijker omdat je hergebruikte materialen kunt gebruiken in plaats van nieuwe te kopen. En tot slot kan het maken van cadeaus een leuke activiteit zijn om te doen met vrienden of familie, wat kan leiden tot waardevolle momenten van samenzijn en creativiteit.

In conclusie, het maken van cadeaus is niet alleen leuk, maar het biedt ook tal van voordelen voor zowel de ontvanger als de maker. Het is een persoonlijke en creatieve manier om je liefde en waardering te tonen, en het kan een bijzondere ervaring zijn voor alle betrokkenen. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het maken van je eigen cadeautjes en geniet van de magie van het geven en krijgen van iets unieks en persoonlijks.

Hallo daar, jonge kunstenaars in de dop! Vandaag gaan we het hebben over de geweldige voordelen van creatief bezig zijn en zelf cadeautjes maken voor je vriendjes. Ja, je hoort het goed, we hebben het over knutselen, schilderen, tekenen, en alle andere leuke creatieve activiteiten die je kan bedenken!

Laten we beginnen met het voordeel dat bovenaan onze lijst staat: het geeft je de kans om je verbeelding de vrije loop te laten en te creëren wat je maar wilt. Of het nu gaat om het maken van je eigen kleurrijke armbandjes of het ontwerpen van een gepersonaliseerde kaart, je kan je creativiteit de vrije loop laten en iets maken dat helemaal uniek en persoonlijk is.

Maar dat is nog niet alles! Door creatief bezig te zijn en cadeautjes te maken voor je vriendjes, ontwikkel je ook belangrijke vaardigheden zoals probleemoplossing en kritisch denken. Je moet immers nadenken over hoe je je cadeautje gaat maken, welke materialen je gaat gebruiken, en hoe je het gaat presenteren aan je vriendje of vriendinnetje. Dit kan je helpen om later in het leven beter te kunnen omgaan met problemen en uitdagingen.

En als we het hebben over cadeautjes geven, dan kunnen we niet vergeten te vermelden hoe blij en gelukkig het je vriendjes zal maken wanneer ze een cadeau van jou ontvangen dat je zelf hebt gemaakt. Het toont niet alleen hoeveel je om hen geeft, maar ook hoe creatief en talentvol je bent. En als je je cadeau zelf hebt gemaakt, zal het altijd extra speciaal zijn.

Maar misschien wel het beste voordeel van creatief bezig zijn en zelf cadeautjes maken, is dat het gewoon superleuk is! Het kan je helpen om je geest te ontspannen en te ontsnappen aan de dagelijkse stress en drukte. Het is een geweldige manier om je vrije tijd door te brengen en om te ontdekken wat je leuk vindt om te doen.

Dus jonge creatieve geesten, laat je fantasie de vrije loop en begin met het maken van je eigen cadeautjes voor je vriendjes. Het is niet alleen leuk, maar het zal je ook helpen om belangrijke vaardigheden te ontwikkelen en om blijdschap en geluk te verspreiden. En vergeet niet, het is altijd beter om zelf iets te maken dan om het in de winkel te kopen!