Van Picasso tot peuter: Waarom verf sticks de nieuwe 'stick-tuur' zijn!

02-03-2023

Verf sticks is een handige en veelzijdige tool voor alle leeftijden en niveaus. Deze kleurrijke sticks, ook wel verfmarkers of solide tempera verfsticks genoemd, zijn een handig alternatief voor traditionele verfborstels en kunnen worden gebruikt op verschillende oppervlakken, waaronder papier, karton, canvas en zelfs hout.

Eén van de geweldige dingen aan verf sticks is het gemak van gebruik. In tegenstelling tot t'gewone' verf, moet je je niet druk maken over verfborstels, water of rommelig gedoe. Draai gewoon de dop van de stick af, draai hem omhoog (zoals een lipstick) en hopla je kan beginnen met tekenen of kleuren. Dit maakt de verf sticks een geweldige optie voor jonge kinderen die mogelijk niet de fijne motoriek hebben die nodig is voor schilderen met borstels. En voor ouders die geen zin hebben in veel gesmodder in huis 😜.

Verf sticks zijn verkrijgbaar in heel veel kleurtjes en veel merken bieden ook metallic en neon-opties aan. Je kan er ook geweldig kleuren mee mengen, waardoor een er écht een heel breed scala aan tinten ontstaat.

Een ander voordeel van verf sticks is hun veelzijdigheid. Je kan ze gebruiken op verschillende oppervlakken, zoals papier, karton en canvas. Sommige merken beweren zelfs dat hun verfsticks kunnen worden gebruikt op hout en andere oppervlakken, waardoor ze een geweldige optie zijn voor DIY-projecten en knutselen thuis.

Wel even rekening mee houden dat de verf sticks na verloop van tijd kunnen uitdrogen als ze niet goed gesloten worden. Om dit te voorkomen, moet je de dop na elk gebruik echt heel stevig sluiten en ze bewaren op een koele, droge plaats.

Of je nu een professionele kunstenaar bent die op zoek is naar een nieuw medium om mee te experimenteren, of een ouder die op zoek is naar een rommelvrije manier om je kinderen te laten experimenten en creëeren... verf sticks zijn één van mijn favoriete materialen om mee te werken in mijn atelier.